Så blev jeg godt nok skaldet!

Igår tog jeg et bad efter min sædvanelige træning. Pludselig stod jeg med en kæmpe tot hår mellem fingrene. Jeg var ved at blive skaldet.

Jeg havde haft en underlig fornemmelse i hovedbunden i et par dage. Det var som om hårene var ømme. Og så faldt håret pludseligt af.

Det er mærkeligt. Det bekymrer mig ikke så meget. Jeg ved jo at det kommer igen. Men det var en mærkelig oplevelse. Først fik jeg er form for Trump-hentehår, men i morges havde jeg tabt så meget af håret, at jeg ligesågodt kunne barbere det helt af.

På en eller anden måde havde jeg nok overbevist mig selv om at jeg ikke ville miste mere hår før den næste runde kemo. Jeg vidste jo godt, at den første kemokur også var højintensiv, og jeg tabte da også en del hår i dagene efter kemoen, men jeg havde nok bare troet at det var det. Og så var det bare virkelig mærkeligt at det gik så stærkt.

Jeg var nu forberedt. Før behandlingen gik igang havde jeg fået en korthårsfrisure – pixie – og det er jeg virkelig glad for at jeg havde gjort. For det første var det rart lige at vende sig til at være korthåret, og for det andet er jeg simpelthen så glad for at jeg ikke skulle stå med mine lange lokker, mens håret faldt af.

Jeg har også syet en hel masse kemo hatte, turbaner. Jeg tror jeg vil gøre det til en pointe at være farverig skaldet. I det mindste kan jeg lave turban-hatte, der matcher vores gør-det-selv-puder.

 

Her kommer nogle billeder af processen mod at blive skaldet…

IMG_6786IMG_6785IMG_6782IMG_6805IMG_6806IMG_6791

5 Comments Add yours

 1. Marlene says:

  Hej Camilla,
  Jeg synes det er så utrolig sejt at du snakker om det. Hos mange bliver det til et tabu man næsten ikke tøre at spørge til. Hvor underligt, man ser så meget anderledes ud med og uden hår! Men så har du virkelig prøvet alle frisurer 😊 jeg kan godt lide turbanen!
  Knus herfra,
  Marlene

  Like

  1. Camilla Reestorff says:

   Hej Marlene,
   Tusind tak skal du have! Jeg prøver virkelig at insistere på, at jeg skal skrive om det der er svært, så jeg ikke bare bidrager til at skabe tabuer. Det kan godt være udfordrende nogen gange, men jeg håber og tror at det er vigtigt at være åben om det der er svært.
   Og dejligt at du kan lide turbanen! Det skaldede look vender jeg mig nok aldrig til, men turbaner er skønne.
   Knus,
   Camilla

   Liked by 1 person

   1. Marlene says:

    Det kan jeg godt forstå, Camilla, men det gode er, at du ikke behøver være skaldet for evigt. Måske skulle vi andre bare begynde at gå med farverige turbaner? Omkring 1800 var det meget moderne blandt de adelige damer 🙂
    Knus herfra, Marlene

    Like

 2. Astrid Skovse says:

  Som altid er det så fedt, at man kan følge dig lidt i din proces – og ja, hvor er det godt, at du viser alle trinnene og på den måde både afdramatiserer og afmystificerer det hele. Tak, Camilla! Og du ser dejlig ud. Med og uden hår, med og uden turban. Glæder mig til #turbanoftheday!

  Like

  1. Camilla Reestorff says:

   Tak skal du have Astrid 🙂 Jeg har simpelthen syet så mange turbaner, så jeg må få gjort noget ved #turbanoftheday!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s