Muffins med karamelliseret chokoladecreme – verdens bedste kur mod hovedpine

Lige for tiden har jeg simpelthen sådan en hovedpine. Jeg er ret sikker på at det bare er eftervirkninger efter kemoen, men i hvert fald gør det virkelig ondt. Jeg fungerer ofte virkelig godt i et par timer, og så kan jeg ikke mere. Det er egentligt interessant, fordi det er som om jeg har det meget bedre, men som kommer hovedpinen og sætter en stopper for det.

Men altså, kemohjerne eller ej: indimellem har man bare brug for at se sine veninder, tage en skøn kjole på og spise lækre kager! I går gjorde jeg netop det, og lavede de skønneste bananmuffins med karamelliseret chokolade topping.

Her kommer opskriften:

Muffins:

125 g smør

125 g sukker

125 g mel

3 æg

1/2 tsk bagepulver

2 spiseskefulde god kakaopulver

2 modne bananer

1 nip salt

75 g hakkede nødder – evt. mandler, valnødder og hasselnødder

60 stk. blåbær

Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene. Mel blandes med bagepulver og sigtes i. Herefter tilsættes  mosede bananer, salt og hakkede nødder.

Når dejen er færdig hælder jeg den første halvdel i muffinsformene. Herefter lægger jeg cirka fem blåbær i hver form. På den måde hverken synker det eller ryger helt til tops, når de bages. Herefter tilsætter jeg kakao til den sidste halvdel af dejen og hælder den i muffinsformene. På den måde får muffinsene et fint mønster af den lyse og mørke dej og med blåbær i midten.

Muffinsene bages i 12 forme i ca. 20 min ved 180 grader.

 

Karamelliseret chokoladecreme (inspireret af opskrift fra Ditte Julies blog)
70 g sukker
1 spsk lys sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
150 g mørk chokolade, 70 %
120 g blødt smør

Sukker, sirup og vand koge til en gylden karamel/sirup. Fløden varmes til lige under kogepunktet. Fløden hældes forsigtigt op i karamellen. Det vil boble lidt op, men bare rør godt i det. Hæld den hakkede chokolade i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Alternativt kan gryden sættes lidt på køl, hvorefter chokoladecremen kan røres op. Under alle omstændigheder skal chokoladecremen på køl, og derefter piskes luftigt. den på køl i 20-30 min. Brug eventuelt en sprøjtepose til at forme chokoladetoppe. Det er dog virkelig svært ikke at få “blomsterne” i brun chokoladecreme til at ligne små hundeprutter. Derfor vælger jeg også at pynte kagerne med lidt frysetørret hindbær og hakkede mandler.

Kagerne bliver super lækre, og de kan sagtens bages i kjole!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s