Energiboble, kemoforberedelser og gode nyheder i BBC

I mandags fik jeg pludselig en helt masse energi. Det var som om en tåge lettede fra mit hoved. Det var simpelthen sådan en lettelse! Jeg løb rundt omkring mig selv i cirkler, skrev på en artikel, bagte, syede og plantede på altanen. Det med at plante vores planer ud på altanen var måske lidt dumt, fordi det stadig er så koldt, men når man nu skal være 3-4 uger på hospitalet, må planter jo klare sig selv udenfor.

Lægen havde godt sagt, at jeg kunne forvente at få mere energi mellem første og anden runde kemo, men jeg må indrømme at jeg var overrasket over, hvor markant og pludseligt det var!

Det var faktisk perfekt at få energi, netop nu. Det er nemlig denne uge, at den store kemorunde skal begynde. Jeg ved, at det vil blive ekstremt hårdt, og derfor er jeg simpelthen så glad for, at jeg nåede at være i en energiboble inden det begynder.

De næste 3-4 uger skal jeg have en kemo, der er tre gange så hård som den første behandling, jeg fik, og som varer i fem dage.

Efter fem dage med kemo er mit immunforsvar væk! Derfor vil jeg skulle være i isolation. Det hele er væk, selv mine børnevaccinationer virker ikke længere. Derfor kan det også være farligt hvis jeg eksempelvis får influenza. Når immunforsvaret er lavt nok begynder lægerne at genindføre mine blodstamceller. Processen skulle åbenbart få mig til at lugte rigtig grimt: af dåsemajs. Her giver de min også en form for antistof. Det er fordi at blodstamcellerne stadig indeholde lidt af mit immunforsvar, og de t-celler, de gerne vil bekæmpe. Men antistoffet vil gøre mig meget syg (hvis ikke kemoen allerede har gjort det), så jeg vil også skulle have medicin, der bekæmper bivirkningerne af antistoffet. Medicin mod medicin.

Jeg er lidt nervøs. Men jeg tænker egentligt mest på hvor vildt det er, at jeg har så meget energi lige nu, men næste uge på samme tid, vil jeg nok ikke være i stand til at foretage mig meget. Men jeg er optimistisk. Jeg tror virkelig på, at jeg vil blive okay på den anden side af alt dette galskab. Forhåbentligt vil jeg endda bliver stærkere og attackfri!

Det hjælper også på denne optimisme, at jeg netop har læst en artikel om forskningsresultaterne i BBC, der netop viser at behandlingen har virkelig god effekt. De fortæller at efter en opfølgning efter tre år, har behandlingen kun slået fejl hos 3 ud af 52 patienter (6 %), modsat 30 ud af 50 (60 %), hos den kontrolgruppe, der har fået almindeligt medicin!

http://www.bbc.com/news/health-43435868

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s