Lines kolokage med rabarber og bailey

Den her uge har sgu været noget af en udfordring. Jeg begyndte at brække mig igen. Åbenbart kemoefterdyndinger. Men pyt med det. Ugen endte nemlig på bedste vis! Og intet er så slemt at det ikke kan bages væk.

Min skønne svigerinde Line havde fødselsdag. Det skulle fejres med veninder og solskin i hendes hyggelige kolonihavehus.

Line elsker baileys og det er sæson for rabarber, så derfor var det oplagt at kagen skulle være med bailey og rabarber.

Rabarbermoussen var efter den samme opskrift som min Northside-kage (vi har så mange rabarber). Jeg en ekstra banankagebund i fryseren, så den brugte jeg i kagen. Men ellers er der i opskriften på baileybunden nok til to lagkagebunde. Jeg valgte bare at bruge min ekstra bananbund, og i stedet fryses resten af baileybundene ned i mindre stykker til andre kageprojekter.

Baileymousse

 • 6 blade husblas
 • 3 dl. Bailey
 • 6 dl. fløde
 • 50 g. mørk chokolade

Udblød husblassen. Varm baileyen op og smelt chokoladen og husblassen heri. Lad det køle. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend først lidt af flødeskummet i baileyen, og vend derefter baileyen i resten af flødeskummet.

Når kagen samles er det en god ide at fordele nogle hindbær i Baileymoussen, det giver en god frisk smag til kagen.

Rabarbermousse

 • 6 blade husblas
 • 650 g rabarber
 • 150 g lyst rørsukker
 • 1 citron
 • 10 nelliker
 • 50 g æggehvide
 • 40 g flormelis
 • 3 dl piskefløde

Udblød husblas i koldt vand i 15 min. Rabarber skæres i stykker og koges møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citron saft og skal og 10 nelliker. Nellikerne tages op og rabarbermassen blendes. Tilsæt husblas og lad det køle lidt af. Pisk æggehviderne og flormelis til en stiv marengs og vend forsigtigt i rabarbermassen. Fløden piskes til skum og vendes i massen.

To stk. Bailey lagkagebunde

 • 250 g. hvedemel
 • 200 g. mørk chokolade
 • 200 g. smør
 • 250 g. brun farin
 • 4 æg
 • 3/4 dl Bailey
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk natron og 1 tsk bagepulver (alternativt 2 tsk. bagepulver)
 • 1 drys chili (valgfrit)
 • 1 drys kanel (valgfrit)

Smelt chokolade og smør. Tilsæt Bailey. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend det i Bailey/chokolademassen. Sigt mel, krydderier, bagepulver og natron i dejen. Bagetiden vil variere efter hvor tykke man laver bundene, men jeg bagte mine to bunde i 30 minutter ved 175 grader.

Glaze 

 • 6 blade husblas
 • 150 g sukker
 • 85 g vand
 • 150 g glukosesirup
 • 100 g kondenseret mælk
 • 150 g hvid chokolade
 • Lilla og rød pastafarve

Husblas sættes i blød. Sukker, vand og glukosesirup koges op til sukkeret er smeltet. Husblassen tilsættes den varme sukker masse. Den kondenserede mælk tilsættes. Hele sukkermassen hældes over den hvide chokolade. Der blendes og tilsættes farve. Sørg for at holde blenderen i bunden af litermålet (eller hvad du ellers bruger til at blende i), så kommer der ikke så mange bobler i. Hvis der alligevel kommer lidt bobler, kan de nemt fjernes med lidt køkkenrulle. Jeg gik efter at blande en  lilla farve med røde/bordeaux nuancer. Så efter at jeg havde blandet den lille farve tilføjede jeg noget rødt farve. Jeg rørte næsten ikke rundt i den røde farve da jeg gerne ville have farvespillet i glazen.  Glazen skal være 30-35 grader, når den hældes over den frosne kage.

Banankagebunde (man kan sagtens nøjes med Baileybundene, jeg havde som sagt bare en banankagebund i overskud)

 • 1 vaniljestang
 • 230 g lyst rørsukker
 • 4 æg
 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 4 bananer
 • 75 g smeltet smør og 75 g neutral olie (man kan også bare bruge 150 g smør)

Mas vanilien sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i æggesnapsen. Mos bananerne med en gaffel og rør dem i dejen. Til sidst vendes det smeltede smør i.

Jeg lavede tre bunde. 2 tykkere og en tynd. De blev bagt mellem 10-15 min. ved 180 grader.

Jeg pyntede kagen med hindbær og nogle skovsyreblade som jeg vendte i sølvstøv.

Baileykage1Baileykagen står lige på altanen og gør klar til afgang

Baileykage 2Line blev heldigvis glad for sin Baileykage (min kjole er i øvrigt fra Day Birger et Mikkelsen)

Baileykage 3Se lige hvor fin glazen blev!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s