Indsamling til forskning i sclerose

Den 9. september er der landsindsamling til fordel for forskning i sclerose og Scleroseforeningen.
Der er 16.000 mennesker med sclerose i Danmark og alt for lidt viden om sygdommen. Men heldigvis er der fremskridt for forskningen. Det er blandt andet det, der har betydet, at jeg i år har fået blodstamcelletransfusion. Transfusionen er dog en hård proces, der behandles kun 12 patienter årligt, og den helbreder ikke – så der er brug for meget mere viden.
Sygdommen er ikke som sådan arvelig, men risikoen for at få sygdommen er ca 2 % større, hvis man er i familie med andre med sclerose, så min mor og jeg, der begge har sclerose, har været uheldige i genpuljen. Min mor fik først diagnosen sent, så hun vidste ikke, at hun var syg, da hun fik mig og min søster. Men ikke desto mindre er det jo indimellem hårdt for hende, at se hendes datter bøvle med den samme sygdom, som hun har. Fra mit perspektiv har det selv at få sygdommen, givet en ny indsigt i, hvad min mor har kæmpet med, også før hun fik diagnosen. Selvom man forsøger at sætte sig ind i sygdommen, er det svært at forstå omfanget, f.eks. er det virkelig svært at forstå, hvor meget energi man kan bruge på at have smerter. At have en mor, der også har sygdommen, har dog også betyder, at jeg ikke, som så mange andre, oplever at være alene med sygdommen. Min mor er altid kun et telefonopkald væk, og hun er altid klar med et godt råd, når kroppen har fundet en ny måde at skabe sig på.

Selvom min mor og jeg på trods af diagnosen begge har fantastiske liv, ville vi ønske at der var en kur. Derfor samler vi ind til forskning i sclerose, så der forhåbentligt på sigt kan udvikles en kur, der kan hjælpe andre i samme situation som os. Du kommer til indsamlinger her. Alle donationer – store som små – er velkomne og går direkte til scleroseforeningen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s